Young  Mich  Poetry

Y.M.P oftewel YoungMichPoetry, is een talentvolle ondernemer en woordkunstenaar uit Rotterdam-Zuid. Opgegroeid met hiphop en geïnspireerd door onder andere 50 Cent, Eminem, DMX en de Wu-Tang Clan heeft hij zijn liefde voor woordkunst ontwikkeld. Maar zijn hart voor taal ontdekte hij op het dieptepunt van zijn leven: in de gevangenis. Hij is gaan schrijven om negatieve ervaringen vanuit het verleden om te zetten in positieve gebeurtenissen voor de toekomst. Bewapend met een pen en zijn hersens als munitie haalt Y.M.P het beste uit zichzelf. Zijn vurige en diepgaande teksten zijn voorzien van ritmische invloeden. Het hiphopbloed pompt door zijn lichaam. Maar ook invloeden van klassieke muziek stromen door zijn optredens heen.

In 2016 ging zijn onemanshow De Binnenplaats in première. Hierin vertelt hij openhartig zijn levensverhaal in een spannende mix van spoken word en live muziek. Over opgroeien zonder vader, familiewaarden en verkeerde idealen.

Y.M.P organiseert verschillende evenementen en daarnaast is hij ook de zakelijk en artistieke leider van Productiehuis FLOW. Daarbij begeleidt hij jongeren dagelijks bij het maken van kunst en theater.