De binnenplaats

De Binnenplaats is de eerste grote solo voorstelling van Y.M.P. In 90 minuten geeft hij een kijk in het gevangenisleven. De voorstelling is een mix van spoken word, theater en live muziek.
Er heerst een beeld in de samenleving dat de gevangenis als een hotel is; televisie op je kamer, goed eten en een persoonlijk begeleider. Echter het echte gevangenisleven kenmerkt zich door minimaal 16 uur per dag opgesloten zitten in een ruimte van twee vierkante meter.
De gevangenis is een plek waar geen ruimte is voor persoonlijke emoties en naast fysieke en mentale beperking zijn bedreigingen aan de orde van de dag. Hoe hou je je staande in een plek waar geen ruimte is voor emoties? Een solo voorstelling over liefde, drama en het overwinnen van je angsten.

Y.M.P is zelf een ex gedetineerde en heeft bijna twee jaar van zijn leven gespendeerd in ballingschap. Het maken van deze voorstelling was voor Y.M.P een must.
Het verhaal van gedetineerde moest verteld worden en net als alle andere burgers in de maatschappij verdient deze doelgroep ene kans om gehoord te worden. Een medaille heeft twee kanten en één verkeerde keuze kan leiden tot het leven aan de verkeerde kant van de medaille. 

Een ieder wilt zijn ouders en omgeving trots maken op het gene wat hij of zij doet. Niemand wordt geboren met het idee dat hij of zij ooit achter tralies komt te zitten. Wij maken allemaal keuzes en ook allemaal foute keuzes.
Y.M.P gelooft niet in het feit dat één slechte daad je moet achtervolgen. Echter als ex gedetineerde is Y.M.P vaak de deur gewezen maar, nu is zijn verleden zijn kracht. 

De Binnenplaats geeft inzichten en inspireert andere om beter te doen want, een betere  wereld begint bij jezelf !